Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Έλα και έφτασεεεεεεε!

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ αρχίζει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία


Μία ομάδα του ΔΝΤ, που βρίσκεται στο Κίεβο, θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις μεταβατικές αρχές της Ουκρανίας σχετικά με ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όπως ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.


"Κατόπιν της άτυπης ενημέρωσης σήμερα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, ζητήθηκε από την ομάδα να παραμείνει στο Κίεβο και να αρχίσει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης", ανέφερε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία πρόσθεσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ αναμένεται να παραμείνει στο Κίεβο έως την 21η Μαρτίου.

Η ομάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα από την 4η Μαρτίου για να εξετάσει τα ουκρανικά δημοσιονομικά, καθώς αξιωματούχοι των μεταβατικών αρχών της χώρας δηλώνουν ευθέως ότι η χώρα πλησιάζει σε πτώχευση.

Η οικονομική στήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για τη χρηματοδότηση του Κιέβου ώστε να καταστεί δυνατόν η οικονομία της χώρας να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

"Η ομάδα θα συνεργαστεί με τις ουκρανικές αρχές ώστε να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που θα έχει αποτέλεσμα μια ορθή οικονομική διακυβέρνηση και βιώσιμη ανάπτυξη , με παράλληλη προστασία των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας", τόνισε ακόμα η Λαγκάρντ.

Πάντως το τελευταίο δανειακό πρόγραμμα του ΔΝΤ προς την Ουκρανία ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είχε επιτυχία, αφού η κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονταν. Το ΔΝΤ ζητούσε από το Κίεβο να μειώσει το μεγάλο δημοσιονομικό του έλλειμμα, να αφήσει ελεύθερη τη διακύμανση της συναλλαγματικής ισοτιμίας και να μειώσει σταδιακά τις ενεργειακές δαπάνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου