Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μπουνιές και κλωτσιές από τον υιό Μπαλτάκο μέσα στη Βουλή


Ορμησε σε χρυσαυγίτες βουλευτές – Πριν τους χωρίσουν οι αστυνομικοί φώναζε «μ....ανα, γιατί το κάνατε αυτό στον πατέρα μου»... Αγνωστο πως μπήκε έφυγε όμως ανενόχλητος - Δείτε το βίντεο


Σε αρένα, με κλωτσιές, μπουνιές και ύβρεις μετέτρεψε πριν από λίγο τη Βουλή ο... γιός του Τάκη Μπαλτάκου, Δημήτρης Γεώργιος Μπαλτάκος.



Ο υιός Μπαλτάκος είχε άγριο καυγά με χρυσαυγίτες βουλευτές στο διάδρομο του
πρώτου ορόφου στη Βουλή όπου βρίσκεται το γραφείο του γενικού γραμματέα και πατέρα του Τάκη Μπαλτάκου. Το εν λόγω γραφείο είναι πολύ κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ο υιός Μπαλτάκος έπεσε πάνω σε ομάδα χρυσαυγιτών του οποίους άρχισε να βρίζει ενώ κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους. Υπήρξαν σπρωξίματα, αγκωνιές και αστυνομικοί έτρεξαν να τους χωρίσουν.

Πριν όμως προλάβουν, έπεσαν μερικές κλωτσιές οι οποίες βρήκαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη και Νίκο Κούζηλο.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο Δημήτρης Γεώργιος Μπαλτάκος φέρεται να όρμησε στους χρυσαυγίτες βουλευτές ουρλιάζοντας «μ......πανα, γιατί το κάνατε αυτό στον πατέρα μου!».



(βίντεο:parapolitika.gr)

Η εισβολή του Δημήτρη Μπαλτάκου δημιουγεί νέα ζητήματα στην κυβέρνηση αλλά και στη Βουλή τα οποία ανέδειξε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο προεδρείο.

«Πληροφορήθηκα  από τα ΜΜΕ ότι ο γιος του Μπαλτάκου συνεπλάκη με βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο κτίριο της Βουλής και στη συνέχεια υπήρξαν και επεισόδια και ξυλοδαρμός ανάμεσα σε άνδρες της ασφάλειας. Το θεωρώ απαράδεκτο να πλακώνονται μέσα στα γραφεία και το κτίριο της Βουλής, σαν να είναι ξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών. Το προεδρείο να επιβεβαιώσει το γεγονός, να πάρει μέτρα, ακόμη και αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοοικογενειακή βία» ανέφερε ο κ. Παδημούλης

«Αν συνέβη, διότι δεν το γνωρίζω, κακώς συνέβη και είναι καταδικαστέο. Και βεβαίως οι όποιοι θιγόμενοι θα κάνουν τα δέοντα», ήταν η απάντηση του Προεδρεύοντα Γιάννη Δριβελέγκα.

 Αυτόπτης μάρτυρας στο επεισόδιο ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τουΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε: Αυτό που αντίκρισα ήταν πρωτοφανείς σκηνές με ξυλοδαρμούς που μόνο σε έργα φαρ-ουέστ στον κινηματογράφο βλέπουμε.Και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να διερευνήσει τα γεγονότα. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάσης Βαρβιτσιώτης διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ καθώς ο υιός Μπαλτάκος είναι αξιωματικός του Λιμενικού.

Επίσης βουλευτές της Χρυσής Αυγής απευθύνθηκαν στον φρούραρχο της Βουλής για να υποβάλουν μήνυση, αλλά αυτός τους παρέπεμψε στο αστυνομικό τμήμα.
Μέχρι τώρα παραμένει άγνωστο πως μπήκε στο κοινοβούλιο ο υιός Μπαλτάκος ενω μετά το επεισόδιο αποχώρησε σαν κύριος.    


Δείτε περισσότερα thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου